وکیل
اول از اینجا شروع کنیم که چرا به وکیل نیاز داریم ؟
پرونده های حقوقی اغلب ماهیت پیچیده ای دارند و همه چیز آن گونه که در ظاهر ساده به نظر می رسد ساده نیست . یک پرونده حقوقی نیز ممکن است به دلیل انتخاب روش غلط برای رسیدن به نتیجه از سوی طرفین پرونده یا هر دلیل دیگری چند سال سپری شود و تازه افراد به فکر انتخاب وکیل می افتند . اما برخی از افراد با بروز کوچک ترین مشکل حقوقی نیز به سراغ متخصص قانون یعنی وکیل می روند و از مزایای آن اعم از جلوگیری از اطاله دادرسی پپیگیری وکیل بجای موکل در مراجع قضایی و استفاده از راه حل های قانونی مناسب بهره مند می شوند .
وکالت
وکالت در فقه و حقوق ایران عبارت از عقدی جایز است، که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام امری نایب (جانشین) خود قرار میدهد. وکالت دهنده را مُوَکِّل، و وکالت گیرنده راوکیل مینامند. وکالت در لغت به معنای واگذار کردن، اعتماد و تکیه کردن به دیگری است.
انواع دعاوی حقوقی , کیفری , خانواده و تجاری
روزانه صد ها پرونده ه دادگستری های کشور ارجاع داده میشود که بیشترین پرونده های وکیل دادگستری مربوط به دعاوی حقوقی خانواده تجاری و کیفری میباشند
وکیل دادگستری پایه یک میفراید موضوعات وکالت در دعاوی کیفری بیشتر شامل جعل , توهین , سرقت , تهدید , کلاهبرداری , خیانت در امانت , چک و سفته , روابط نامشروع و قتل میباشد
وکیل دادگستری پایه یک دادگستری بر این نظر است که دعاوي تجاري از قبيل مشاوره در تأسيس انواع شركت هاي تجاري , مشاوره در تدوين اساسنامه وشركتنامه , مشاوره حقوقي به مديران شركت هاي تجاري (به طور موردي و مستمر) , طرح ودفاع از دعاوي راجع به شركتهاي تجاري از جمله – ورشكستگي – انحلال – ابطال تصميمات هيأت مديره یا مدير عامل , مطابه وجوه كليه اسناد تجاري , مشاوره واجراي داوري در زمينه اختلافات شركاء واختلافات شركت با شخص حقيقي تاجر يا طرف قرارداد و ساير دعاوي ومسائل راجع به تجار،شركتها و عمليات تجاري از جمله مواردی است که وکیل دادگستری متخصص شرکت های تجاری در آن تجربه و مهارت دارد و قبول پرونده مینماید.
ابطال شناسنامه و صدور شناسنامه جديد با تاريخ تولد واقعي افراد و دعاوي تغيير نام و الزام اداره ثبت احوال به ثبت آن نیز از مهارت های وکیل پایه یک دادگستری میباشد.
دادخواست هاي مربوط به دعاوي خانوادگي كه هم اينك قسمت اعظمي از دعاوي مطرح شده در دادگاهها را تشكيل مي دهد شامل : استرداد هداياي نامزدي، مطالبه خسارات وارده ناشي از بر هم زدن نامزدي، دادخواست اجازه ازدواج به دليل خودداري پدر از اذن در ازدواج بدون دليل شرعي و قانوني، دادخواست ابطال عقد نكاح از طرف دختر و پسر به لحاظ وجود اكراه در عقد، اثبات زوجيت دائم و موقت از طرف مرد و زن، الزام زوج به ثبت واقعه نكاح دائم و موقت، بطلان عقد نكاح از طرف مرد و زن به لحاظ عدم ذكر مدت در عقد، مطالبه مهريه با اعمال حق حبس و اعسار از پرداخت هزينه دادرسي، صدور قرار تأمين عين خواسته، تقسيط مهريه، تمكين، تعيين تكليف از طرف زن، مطالبه نفقه معوقه با جلب نظر كارشناس و الزام زوج به پرداخت آن، الزام زوج به تهيه و تعيين منزل مستقل، منع اشتغال زوجه از طرف زوج، دعاوي طلاق از طرف زوج و طلاق توافقي، صدور گواهي عدم امكان سازش به لحاظ تخلف از شروط ضمن عقد، اجازه ازدواج مجدد به لحاظ عدم تمكين زوجه – مجنون بودن زوجه- بيماريهاي صعب العلاج زوجه- محكوميت زوجه به حبس- اعتياد زوجه، ترك زندگي مشترك از طرف زوجه، عقيم بودن زوجه، غايب مفقود الاثر بودن زوجه، فسخ نكاح به لحاظ جنون زوج و ابتلاء به عيوبي كه قانون شمرده است، تخلف زوج از شرط صفت و تدليس و تدليس در امر ازدواج به لحاظ باکره نبودن زوجه، ابطال طلاق، الزام زوج به بذل مدت در عقد موقت، الزام زوج به ثبت واقعه رجوع، مطالبه اجرت المثل كارهاي انجام شده در طول زندگي مشترك، استرداد طفل از طرف پدر و مادر، الزام به تحويل فرند مشترك و صدور حكم حضانت طفل، دعاوي سلب حضانت و سرپرستي فرزند مشترك و تعيين حضانت او براي پدر و مادر به لحاظ اعتياد- اشتهار به فساد اخلاق و فحشا- ابتلا به بيماري هاي رواني – تكدي گري- تكرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف- اعتياد به مشروبات الكلي، دادخواست ملاقات فرزند مشترك با تعيين اوقات ملاقات و زمان و مكان از طرف پدر و مادر، استرداد جهيزيه، تعيين نفقه فرزند مشترك
دادخواست هاي مربوط به مطالبات ديون به استناد سند عادي واعسار از پرداخت، صدور قار تأمين خواسته ، تقسيط، مطالبه ضرر و زيان ناشي از جرم، مطالبه خسارت ديركرد
دادخواست هاي مربوط به دعاوي تجاري شامل : انحلال شركت سهامي عام و خاص به لحاظ كم بودن سرمايه شركت از حداقل ميزان مندرج در قانون، عزل مدير شركت به لحاظ ورشكسته بودن- خيانت در امانت- محكوميت به اختلاس- كلاهبرداري، مطالبه ديون شركت سهامي از مديران، انحلال شركت هاي مختلط سهامي- مختطط غير سهامي- شركت با مسؤوليت محدود – شركت نسبي به لحاظ متوقف شدن فعاليت هاي شركت- عدم تشكيل مجمع عمومي سالانه براي رسيدگي به حساب سال مالي شركت
دادخواست هاي مربوط به دعاوي طاري شامل : ورود ثالث در مرحله بدوي و تجديد نظر، دعاوي تقابل و …
دادخواست هاي مربوط به اعتراض به حكم – واخواهي – تجديد نظر- فرجام خواهي- شعب تشخيص ديوان عالي كشور و …
درخواست هاي مربوط به امور حسبي شامل : صدور حكم حجر، حكم رشد از طرف دختر و پسر، مهر و موم تركه متوفي و تقسيم تركه ، حصر وراثت و …
دادخواست هاي مربوط به ديوان عدالت اداري شامل: اعتراض به رأي كميسيون ماده ۱۰۰، اعتراض به آراي هيأت حل اختلاف اداره كار و …
وکیل املاک و دعاوی ملکی حقوقی
یکی از انواع دعاوی ملکی که حجم زیادی از پروندههای حقوقی دادگاهها و وکیل املاک و مستغلات را شامل میشود , دعاوی ملکی حقوقی میباشد. برای کلیه دعاوی حقوقی ملکی قانونگذار پیشبینی قانونی داشته است و در همه شرایط مربوط به دعاوی ملکی حقوقی؛ قضات با عنایت به قانون و تجزیه و تحلیل خود از پرونده پیش رو، نسبت به داوری اقدام مینمایند.
اگر بخواهیم مهم ترین موارد دعاوی ملکی حقوقی از نظر وکیل املاک را اذعان داشته باشیم، اگر شما به دنبال بهترین وکیل املاک دادگستری میباشید میتوانیم به این موارد اشاره داشته باشیم:
- در خصوص الزام به فک رهن و سندهای ضمانتی
- در خصوص الزام تنظیم سند رسمیبرای املاک مربوطه
- دعاوی مربوط به الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی برای ساختمانهایی که دارای واحدهای مستقل و چند گانه میباشند.
- دعاوی مربوط به الزام به دریافت پایان کار برای ساختمانهایی که اقدامات ساخت و ساز در مورد آنها به طور کامل پایان یافته است و به وسیله کارشناس به تایید رسیده است.
- در خصوص ابطال قرارداد برای مواردی که مشکلاتی در مفاد قرارداد منعقد شده موجود میباشد.
- دریافت و درخواست مطالبهی اجرت المثل
- موضوع فسخ قراردادهایی که از منظر قانونی دارای نقص هستند.
- تعدیل( افزایش یا کاهش) میزان اجاره بها بر اساس عرف جامعه.
- دعاوی مربوط به درخواست و مطالبه سرقفلی و در اختیار داشتن حق کسب و پیشه
- موضوع تخلیهی اماکن تجاری که مشمول مواد قانونی مختص به خود گشته اند،
- دعاوی مربوط به تجویز انتقال منافع از شخصی به شخص دیگر.
- و سایر دعاوی ملکی حقوقی
یک وکیل املاک در دادگستری میفرماید کلیت دعاوی حقوقی مربوط به عدم شناخت قوانین و مقررات و یا سهل انگاری اشخاص صورت میپذیرد و بحث ارتکاب جرم مطرح نمیباشد.
وکیل املاک و دعاوی ملکی کیفری
وکیل مشاور املاک دادگستری میگوید ماهیت دعاوی کیفری در رابطه با ارتکاب جرم توسط اشخاص میباشد و بحثهایی همچون؛ عدم شناخت از قانون و مقررات، سهل انگاری و کم توجهی، اشتباهات سهوی و … در این خصوص دخیل نمیباشد. در واقع زمانی که اشخاص در زمینه مسکن و املاک مرتکب جرمیمیشوند؛ پروندههای کیفری با شکایت مدعی العموم یا شاکیان خصوصی شکل میگیرد. کلیت دعاوی کیفری ملکی به موجب سودجویی و کلاه برداری مجرمان میباشد.
وکیل حقوقی املاک دادگستری میفرماید موارد مهمیکه شامل دسته بندی دعاوی کیفری ملکی میشوند عبارتند از:
- جرم جعل کردن اسناد ملکی به منظور فریب و کلاه برداری دیگران
- ارتکاب جرم کلاه برداری در حوزه خرید و فروش و معاملات املاک و مسکن
- خیانت در امانت به عنوان یک دعوی کیفری در حوزه املاک محسوب میشود.
- فروش غیر قانونی اموال اشخاص به یک یا چند شاخص دیگر
- جرم انتقال دادن منافع ملک غیر به اشخاص دیگر یا خود
- زد و بند در خصوص خرید و فروشها و معاملات دولتی و ارتکاب فساد در این حوزه
- جرم استفاده کردن از سند جعلی در رابطه با معاملات ملکی
- تغییر کاربری اراضی کشاورزی بدون اخذ مجوز از دستگاههای ذی ربط
- خرید و فروش و معامله معارض
- اقدام به خرد کردن املاک و ارتکاب جرم ورود غیر مجاز به ملک سایرین.
مراجع رسیدگی به دعاوی کیفری بر اساس قانون به جرایم مذکور رسیدگی کرده و احکام لازم را صادر مینمایند که وکیل متخصص املاک دادگستری میتواند شمارا یاری نماید.
وکیل املاک و دعاوی ثبتی ملکی
وکیل متخصص املاک در دادگستری معتقد است که به طور کلی نمیتوان دعاوی ثبتی حوزه املاک را جدا از دعاوی حقوقی این حوزه دانست ولی به دلیل اهمیت و تعدد دعاوی ثبتی ملکی؛ وکیل املاک و مستغلات این دعاوی را در دسته بندی جداگانه لحاظ کرده است.
ماهیت و کلیت دعاوی ثبتی ملکی مربوط به فعالیتهای حوزه ثبت اسناد و املاک میباشد.
وکیل املاک در این گفت و گو بیان کرد که پروندههای زیادی در خصوص دعاوی ثبتی ملکی در محاکم قضایی مطرح میباشد که اگر بخواهیم به تعدادی از آنها اشاره داشته باشیم، موارد ذیل را میتوانیم عنوان نماییم :
- ابطال شدن سند رسمیبه دلایل گوناگون
- دعوی ثبت در خصوص ابطال شدن اجرائیهی ثبتی برای املاک مربوطه
- در خصوص ابطال شدن سند مالکیت معارض
- در خصوص ابطال ساز و کار و مراحل ثبتی کمسیونهای گوناگون ثبتی
- ابطال شدن نظریه ای که هیات حل اختلاف اداره ثبت و اسناد کشور ارائه کرده است.
- افراز ملک
- اجرای ثبت
- توقیف عملیات اجرایی در مراحل مختلف کار و بسیاری موارد دیگر.
به طور کلی این مشکلات هنگامی مطرح میباشد که پس از خرید و یا انتقال سند، یا در زمان خرید و بررسی سند، ایرادی در مفاد سند و یا روند کار به وجود میآید که یک وکیل املاک با تجربه شما را در کسب نتیجه ی مثبت همراهی مینماید .
در موارد متعددی دعاوی ثبتی ملکی به علتهای مختلف که ناشی از سهل انگاری و شتاب زدگی مالک به منظور خرید و فروش ملک میباشد، حاصل میشود و مشکلات و خسارتهای زیادی را برای طرفین مرتبط با ملک مربوطه به وجود میآورد. بنابراین وکیل املاک و مستغلات دادگستری توصیه میکند که در خصوص ابعاد حقوقی معاملات ملکی و شرایط مرتبط با موضوع ملک و املاک؛ از تجارب متخصصان علم حقوق و صاحب نظران متعهد و مجرب حوزه املاک که وکلای املاک و مستغلات میباشند استفاده نمایید تا از بروز مشکلات و دعاوی ملکی احتمالی جلوگیری به عمل آورده شود.
وکیل شرکت و لزوم مشاوره حقوقی برای شرکت ها
وکیل شرکت میفرماید با گسترش روابط مالی و اقتصادی و شغلی در شرکت ها و واحدهای تجاری و افزایش رقابت بین بنگاه های تجاری، آگاهی از قوانین و امور حقوقی مربوط به شرکت ها رمز پیروزی و موفقیت هر شرکت می باشد. مدیران شرکت ها برای اطلاع از این قوانین به وکیل شرکت های تجاری مشاوره حقوقی شرکت ها توسط وکیل امور حقوقی شرکت ها نیاز دارند. وکیل شرکت ها می توانند در زمینه قانون تجارت، قانون کار، قانون تجارت الکترونیک، قانون مدنی و قوانین مسئولیت مدنی به مدیران مشاورهای لازم را ارائه دهند.
وکیل شرکت و دعاوی شرکت ها
اشخاص حقوقی از جمله شرکت ها نیز مانند اشخاص حقیقی میتوانند موضوع حق و تکلیف قرار گیرند.علیه شرکت ها میتوان اقامه دعوی کرد.مثل وقتی که یک شرکت سنوات ، مزایا و سایر حقوق کارمند خود را پرداخت نمیکند و کارمند با مراجعه به وکیل شرکتهای حق و حقوق خود را از شرکت مطالبه میکند.
منظور از دعاوی ناشی از قراردادها دعاوی است که در نتیجه انعقاد قرارداد میان اشخاص حقیقی یا حقوقی بروز میکند.تعداد این دعاوی بسیار زیاد و از جمله دعاوی رایج و تا حدودی پیچیده است که برای حل و فصل آن بهتر است به وکیل شرکت ها مراجعه شود.
وکیل شرکت تجاری میفرماید این دعاوی، طبق ماده ی ۲۲ قانون آیین دارسی مدنی، در موضوعات ورشکستگی، اصل شرکت های تجاری، دعاوی بین شرکت و شرکاء و اختلافات حاصله ی بین شرکاء و دعاوی اشخاص ثالث علیه شرکت، در مرکز اصلی شرکت اقامه می شوند. این ماده شامل شرکتهای خارجی نیست، چرا که در آن به شرکت هایی اشاره شده که مرکز اصلی شرکت اقامه می شوند. این ماده شامل شرکتهای است و به عبارتی تابعیت ایرانی دارند.
دعاوی ناشی از تعهدات شرکت در مقابل اشخاص خارج از شرکت نیز در محلی که تعهد باید در آنجا واقع شود و یا محلی که کالا باید در آنجا تسلیم شود و همچنین در جایی که پول باید پرداخت شود قابل اقامه به وکیل شرکتی هستند.
ارائه مشاوره حقوقی و وکیل شرکتهای تجاری در زمینه طرح یا دفاع از کلیه دعاوی تجاری از مسئولیت وکیل شرکت های حقوقی است
مشاوره در تأسیس انواع شرکت های تجاری از مسئولیت وکیل شرکت های تجاری و به عبارت بهتر وکیل ثبت شرکت ها میباشد
– مشاوره در تدوین اساسنامه وشرکتنامه از مهارت های وکیل شرکت های ثبت شده است.
– مشاوره حقوقی به مدیران شرکت های تجاری (به طور موردی و مستمر) از مهارت وکیل امور شرکت ها میباشد
– طرح ودفاع از دعاوی راجع به شرکتهای تجاری از جمله – ورشکستگی – انحلال – ابطال تصمیمات هیأت مدیره یا مدیر عامل از تخصص مشاوره حقوقی وکیل شرکت ها میباشد.
– مطابه وجوه کلیه اسناد تجاری بر عهده ی وکیل دعاوی شرکت ها میباشد.
– مشاوره واجرای داوری در زمینه اختلافات شرکاء واختلافات شرکت با شخص حقیقی تاجر یا طرف قرارداد وکیل شرکت هاست.
و سایر دعاوی ومسائل راجع به تجار،شرکتها و عملیات تجاری که وکیل شرکت در این زمینه ها دارای تخصص و یاری رسان مدیران شرکت های تجاری میباشند.